Το Ρέικι δεν είναι ένα σύστημα πεποιθήσεων, θρησκείας ή λατρείας

Η διάκριση μεταξύ πνευματικότητας και θρησκείας

Έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση όσον αφορά το Ρέικι, ειδικά  σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το σύστημα Ρέικι ή δεν το έχουν γνωρίσει ακόμα.

Αυτές οι έννοιες αλληλεπικαλύπτονται αλλά και διαχωρίζονται.

Η πνευματικότητα είναι η τάση ζωής μας, στο να ανακαλύψουμε ,το Θεϊκό, ανεξάρτητα από το αν αυτό αποκαλείτε Ανώτερη Δύναμη, Θεό, Πνεύμα, Ψυχή ή ακόμα και σύμπαν.
Ο σκοπός της πνευματικής ανάπτυξης είναι να βελτιωθεί αυτή η σχέση και να δούμε τη Θεότητα μέσα στον εαυτό μας και σε όλους γύρω μας.

Δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε θρησκεία ή πεποίθηση και μέσω της όποιας εμπειρίας βιώνουμε, μας συνδέει με το πνεύμα, με τις ανάσες μας και τον εσώτερο εαυτό μας.

Η θρησκεία είναι ένα πολιτισμικό σύστημα, σχεδιασμένων ηθών, με μια σειρά πεποιθήσεων και προτύπων συμπεριφορών, που καθοδηγούν σ’ένα πολιτιστικό και ηθικό πλαίσιο στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας.

Για τους περισσότερους ανθρώπους η θρησκεία είναι μια προσωπική υπόθεση, καθώς ο καθένας με τα πιστεύω του, θεωρεί ότι θα αναπτύξει τον εαυτό του πνευματικά.

Το Ρέικι

Όμως, είναι εντελώς μη-πολιτισμικό, δεν είναι θρησκεία, δεν είναι δόγμα, δεν είναι αίρεση.

Παρέχει έναν τρόπο πνευματικής ανάπτυξης, μέσω της  εσωτερικής εμβάθυνσης και έναν αυτογνωσιακό τρόπο σκέψης.

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό μας υπόβαθρο, οι αρχές του , είναι σχετικές και δεν έρχονται σε καμιά αντίθεση με τη θρησκευτική μας αντίληψη και πρακτική.
Υπό αυτή την έννοια, το Ρέικι συνοδεύει το άτομο, να επανασυνδεθεί από μόνο του σε όλες τις διαστάσεις του.

Το Ρέικι είναι μια πορεία προς την αρμονία, δεν επιβάλλει περιορισμούς και δεν απαιτεί τη συμμόρφωση με οποιοδήποτε σύστημα πεποιθήσεων.

Οι άνθρωποι όλων των θρησκειών ασκούν το Ρέικι

Οι Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι, οι άθεοι, είναι όλοι ικανοί να λάβουν τα οφέλη του Ρέικι, επειδή δεν συνδέεται με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία.
Το Ρέικι συνοδεύει το άτομο να βρει  και να αναπτύξει τους δικούς του πόρους, να αποκτήσει αυτονομία και έτσι να απελευθερωθεί από πολλές πεποιθήσεις.

Το Ρέικι και οι θρησκείες μπορούν να συνυπάρχουν για τον απλό λόγο ότι δεν προορίζεται να αντικαταστήσει το ένα με το άλλο.
Μόνο μια δογματική στάση του ατόμου απέναντι στο Ρέικι, θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση  στο μυαλό του, ανεβάζοντας άδικα σε ανταγωνισμό δύο μοναδικές αλήθειες που θα απορρίπτονταν η μία, την άλλη.

Είναι επίσης συμβατό με όλες τις θρησκείες, αφού η πνευματικότητα που βρίσκεται στο Ρέικι βασίζεται απλώς σε αυτές τις 5 θεμελιώδεις αρχές:
«Μόνο για σήμερα, μην θυμώνετε, μην ανησυχείτε, εργάζεστε  στη ζωή σας, με ειλικρίνεια, ευγνωμονείτε  όλα όσα ζείτε και σας περιβάλλουν, σεβαστείτε τους πρεσβύτερους, τους γονείς και τους δασκάλους».
Αυτές οι αρχές βοηθούν στην εξομάλυνση του πνεύματος ώστε να ζήσουμε καλύτερα την καθημερινή μας ζωή με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Το Ρέικι μόλις το λάβετε θα το έχετε για όλη τη ζωή σας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με οποιονδήποτε τρόπο θεωρείτε κατάλληλο.
Δεν χρειάζεται να ανήκετε σε καμιά ομάδα.

Μόνο αν το θελήσετε, μπορείτε να επιλέξετε να έρθετε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, για να συναντήσετε άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας ή ακόμα και τις γνώσεις σας, μέσα από το μονοπάτι του Ρέικι.

Γιατί το Ρέικι είναι ατραπός, είναι η επανασύνδεση με την παγκόσμια ενέργεια και την πηγή μας. Είτε πιστεύουμε στον Θεό, στον Αλλάχ, στον Βούδα, στον Μωάμεθ κτλ.

Απλά αντικαταστήστε τη λέξη «Θεός» με την λέξη, «Παγκόσμια Πηγή»,

Επειδή η «Παγκόσμια Πηγή», είναι ο «Θεός», ο Δημιουργός των Πάντων.
Η Ανώτερη Αρχή.
Η Ανώτερη Πηγή.

Τα πάντα γύρω έχουν Θεϊκή φύση και ο Θεός δεν είναι κάπου μακριά, ζει μέσα μας.

 

 

{  Νεκταρία Σπυροπούλου }

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα