Το σπίτι σας είναι ένας ιερός χώρος που έχει ψυχή, Δείτε πώς να το εναρμονίσετε

Υπάρχουν σπίτια όπου, μόλις μπεις, αισθάνεσαι αμέσως καλά, νιώθεις ευπρόσδεκτος, προστατευμένος, περιποιημένο και υπάρχουν άλλα όπου νιώθεις άβολα, σαν να ήταν εχθρικό απέναντί ​​σου το ίδιο το σπίτι.

Θα μπορούσε να είναι το πιο όμορφο σπίτι που έχετε δει ποτέ, επιπλωμένο με στυλ, ευρύχωρο, αντικειμενικά πολύ όμορφο, αλλά κάτι στον αέρα απλώς σας κάνει να θέλετε να φύγετε και δεν έχει καμία σχέση με τους ανθρώπους που ζουν εκεί.
Αυτό το περίεργο πράγμα που σας κάνει να νιώθετε τόσο άβολα μπορεί να είναι το Genius Loci (Στην κλασική ρωμαϊκή θρησκεία ήταν το προστατευτικό πνεύμα ενός τόπου).

Αν το σπίτι των φίλων σας σας κάνει να νιώθετε άβολα, δεν είναι και τόσο άσχημο, αλλά η κατάσταση αλλάζει αν αισθάνεστε αποξενωμένοι ή ανεπιθύμητοι στο σπίτι σας.
Το σπίτι πρέπει να είναι το μέρος όπου μπορείτε να εκφράσετε αυτό που είστε, με απόλυτη ελευθερία.
Είναι το ιδανικό μέρος όπου μπορείτε να κρεμάσετε τους πίνακές σας ή να εκθέσετε τις δημιουργίες σας, είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου ξέρετε ότι είστε ασφαλείς από την κρίση και την κριτική, όπου αισθάνεστε προστατευμένοι, αλλά αν σε αυτό το μοναδικό μέρος στον κόσμο αισθάνεστε άβολα, δεν θα είστε ποτέ εντελώς ευτυχισμένοι.

Τι σχέση έχετε με το σπίτι σας;

Το σπίτι σου έχει ψυχή.
Δεν είναι η τελευταία εφεύρεση της νέας εποχής, αλλά μια ιδέα που εμφανίζεται σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο, καλά αγκυροβολημένη και η οποία χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή. Στην αρχαιότητα, δόθηκε μεγάλη σημασία στο Genius Loci, κυριολεκτικά «το πνεύμα του τόπου», και έγιναν ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι αυτό που συνδέεται με το σπίτι ήταν ευνοϊκό για τους κατοίκους του, προάγοντας την καλή υγεία και ηρεμία στην οικογένεια.

Σε ασυνείδητο επίπεδο , αυτός ο συγκεκριμένος σύνδεσμος έχει παραμείνει αγκυροβολημένος μέσα μας, στην ονειρική γλώσσα το σπίτι είναι το σύμβολο της ύπαρξής μας.
Το σπίτι αντιπροσωπεύει το προστατευτικό μας κέλυφος, το περίβλημα που μας προστατεύει από τον κόσμο, είναι ο ιερός μας χώρος, όπου μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να είμαστε ο εαυτός μας, χωρίς πέπλα.

Μέρα με τη μέρα, προβάλλουμε πάνω της αυτό που πραγματικά είμαστε.
Εδώ συμβαίνει μερικές φορές το σπίτι να μας ανταποκρίνεται με τον δικό του τρόπο, ορισμένοι χώροι στέλνουν πίσω μια αρνητική, συμφόρηση ενέργειας και δεν νιώθουμε πλέον “σαν στο σπίτι”.
Ο ιερός μας χώρος γίνεται εχθρικός απέναντί ​​μας και τον βιώνουμε άσχημα.
Τότε θα είναι χρήσιμο να καταλάβουμε ποια είναι η πηγή της δυσαρμονίας μεταξύ μας και του σπιτιού μας για να ζήσουμε καλύτερα.

Η σημασία της υγιεινής στο σπίτι

Το «σπίτι» είναι μια λέξη που σημαίνει πολλά.
Φανταστείτε να το στερείτε και να πρέπει να ζείτε έξω, στο δρόμο, και θα καταλάβετε πόσο μεγάλη περιουσία είναι το να έχετε στέγη, πόσο να μπορείτε να ζείτε στεγασμένοι μέσα σε 4 τοίχους ακόμα κι αν είναι ένα στούντιο 25 m2.
«Σπίτι» σημαίνει να νιώθουμε προστατευμένοι από τον κόσμο, σημαίνει οικογένεια, φαγητό, ζεστασιά, σημαίνει να έχουμε ένα δικό μας μέρος. Σπίτι σημαίνει «ζωή».

Και συχνά πιστεύουμε ότι το να το φροντίζουμε σημαίνει μόνο να το κρατάμε καθαρό και τακτοποιημένο, αλλά υπάρχουν και άλλα σημαντικά πράγματα που πρέπει να φροντίζουμε στο σπίτι μας και τα οποία αποτελούν μέρος της λεπτής υγιεινής, που χωρίς είναι αδύνατο να ζήσουμε καλά μέσα.
Νομίζω ότι έχετε ήδη μπει σε ένα ακατάστατο σπίτι, αλλά με μια τέτοια στοργική ενέργεια που αυτά τα βιβλία, που ήταν στοιβαγμένα ξεχασμένα στη γωνία ενός τραπεζιού, έδιναν έναν σχεδόν μποέμ αέρα στο περιβάλλον που σας έκανε να θέλετε να μείνετε εκεί μέχρι αργά το βράδυ για να φτιάξτε τον κόσμο παρέα, υπό το φως των κεριών και με ένα καλό ποτήρι κόκκινο κρασί.

Πώς να έρθετε σε επαφή με το σπίτι σας

Για να σας βοηθήσω να καταλάβετε τι είδους ενέργεια τρέχει στο σπίτι σας, θα ήθελα να σας προσφέρω μια μικρή άσκηση.
Βρείτε την καρδιά του σπιτιού σας, το μέρος όπου αισθάνεστε ότι η ταυτότητά του είναι πιο σημαδεμένη και καθίστε εκεί, στο έδαφος.
Κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε αργά.
Συνδεθείτε με το σπίτι σας και επαναλάβετε νοερά τα δωμάτιά του, αργά, πάντα με κλειστά μάτια.
Τι αισθήσεις σας μεταδίδει το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεστε;
Ποιες αναμνήσεις αναδύονται μέσα σου; Τι λέει το σπίτι σου για σένα; Τι ίχνος άφησες;

Κάντε αυτή την άσκηση για κάθε δωμάτιο, με επίγνωση και αργά, είτε υπάρχουν καλές είτε κακές αισθήσεις.

Καλωσορίστε ότι σας έρχεται χωρίς να κρίνετε, αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε μια τοπική σκέψη για τη σχέση σας με το πνεύμα του σπιτιού σας.
Αν νιώθετε ότι κάποια δωμάτια να είναι βαριά και γεμάτα αρνητικά συναισθήματα όπως θλίψη, θυμό ή φόβο, πάντα με κλειστά μάτια, προσπαθήστε να ρωτήσετε το πνεύμα του σπιτιού, το Genius Loci, τι θα μπορούσατε να κάνετε για να αποκαταστήσετε την αρμονία.

Αφήστε την κρίση και ανοίξτε τον εαυτό σας σε αυτό που σας επικοινωνεί το ασυνείδητό σας καλωσορίζοντας το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό.

Οι απαντήσεις που θα έρθουν θα μπορούσαν πραγματικά να σας εκπλήξουν, γιατί συχνά θα συνειδητοποιήσετε ότι χρειάζονται πολύ λίγα για να διορθώσετε την κατάσταση και να αποκαταστήσετε την αρμονία στον ιερό σας χώρο, αλλά αν καταφέρετε να προχωρήσετε παραπέρα και να κατανοήσετε το βαθύ και συμβολικό μήνυμα που κρύβεται σε αυτή τη λύση, θα μπορέσετε να μάθετε πολλά πράγματα για τον εαυτό σας και το σπίτι θα γίνει σύμμαχός σας στο ταξίδι της ζωής σας.

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Τελετουργικό κοπής ενεργειακού λώρου για αρχάριους

Ασκείτε ενεργειακή υγιεινή κόβοντας ενεργειακούς λώρους ή κορδόνια. Συνειδητά και ασυνείδητα, εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε ενεργητικούς δεσμούς με τους άλλους. Ακριβώς από την εγγύτητα, τη

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα