Το τσάκρα της ανώτερης καρδιάς

Χρώμα:

Πράσινο και μπλε (Πετρόλ) ή Aquamarine.

Θέση:

Βρίσκεται στον θύμο αδένα, (ανάμεσα στα τσάκρα της καρδιάς και του λαιμού).
Αυτό το τσάκρα επηρεάζει τον αδένα, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα και επιτρέποντας μεγαλύτερα αισθήματα ασφάλειας και ευεξίας.

Αιθέρια Έλαια:

Λιβάνι, Λεβάντα, Γκρέιπφρουτ.

Κυρίαρχος Πλανήτης:

Χείρων.

Κρύσταλλοι:

Κουνζίτης, Χαλαζίας, Ακουαμαρίνα, Αβεντουρίνη, Αγγελίτης, Μπλε Τουρμαλίνη, Τυρκουάζ.

Βασική φράση:

Αποδέχομαι.

Λειτουργίες:

Συμπόνια, Αποδοχή, Σύνδεση με την Ιερή Καρδιά.

Πνευματικά μαθήματα:

Συμπόνια, Εμπιστοσύνη.

Φωλιασμένο ανάμεσα στην καρδιά και τον λαιμό, κάθεται συχνά σ’ ένα μη αναγνωρισμένο ενεργειακό κέντρο που φέρνει μαζί τους την συνείδηση και τις δονήσεις των τσάκρα των δύο αυτών περιοχών με έναν όμορφο και ισχυρό τρόπο.
Αποτελεί,την αφύπνιση της ανώτερης συνείδησης.

Αυτό το τσάκρα, που επίσης αναφέρεται ως ενοποιημένη καρδιά, ψηλή καρδιά ή κάθισμα ψυχής, είναι η έδρα της συμπάθειας, της συμπόνιας, της υπομονής, της χαράς, της ειρήνης, της γαλήνης, των ισορροπημένων συναισθημάτων και της άνευ όρων αγάπης.

Είναι η γέφυρα που ενώνει το συναίσθημα με τον λόγο.
Είναι επίσης το κέντρο, το οποίο καταγράφει τραύμα και πόνο, ενεργώντας σαν μια βιβλιοθήκη αρνητικών γεγονότων στη ζωή του ατόμου.
Η αποδοχή καταστάσεων και η αποχή από την άρνηση, είναι μια υγιής λειτουργία απο το τσάκρα της άνω καρδιάς.

Η εργασία με το συγκεκριμένο τσάκρα

Βοηθά να δημιουργήσουμε μια σύνδεση μεταξύ του φυσικού μας σώματος και την ψυχή μας,καθώς είναι ένα δυναμικό θεραπευτικό κανάλι ενέργειας που μας συνδέει και μας ευθυγραμμίζει με τα γήινα και πνευματικά επίπεδα.
Η δονητική ενεργοποίηση του τσάκρα μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της λειτουργίας του θύμου, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ανιδιοτελή αφοσίωση και ευγνωμοσύνη.
Όταν τραγουδάμε, φωνάζουμε με χαρά, ακούμε μουσική, προσευχόμαστε δυνατά, παίζουμε κάποιο μουσικό όργανο,ή το ακούμε,το συγκεκριμένο τσάκρα διεγείρεται, καθώς ανταποκρίνεται σ’όλους τους ήχους που γίνονται απο εμάς ή απο οποιονδήποτε είμαστε σε επαφή.

Σημάδια έλλειψης ισορροπίας

Αδυναμία έκφρασης συναισθημάτων, φόβος πνευματικότητας, έλλειψη συμπόνιας, δυσπιστία των άλλων και του εαυτού, αίσθημα πικρίας ή προδοσίας, αδυναμία αποδοχής καταστάσεων ή και ανθρώπων, έλλειψη αυτοπροσδιορισμού, εγωκεντρισμός, γρίπη, δυσλειτουργία θύμου αδένα, με αποτέλεσμα θυρεοειδών παθήσεων.

Σε υπερλειτουργία του τσάκρα είναι πάρα πολύ συμπόνια, αποδοχή απαράδεκτης συμπεριφοράς από άλλους, θυματοποίηση, μάρτυρας, υπερβολική ενσυναίσθηση.
Δημιουργία λώρων και χορδών.

Όταν κάποιος άλλος αρνείται να δεχθεί τις ιδέες, τις απόψεις ή τον τρόπο ζωή σας και ως αποτέλεσμα, αρχίζετε να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας, υπάρχουν λώροι ή χορδές στην άνω καρδιά που χρειάζονται αποκοπή, καθώς εμποδίζουν την εξέλιξη και την πορεία της ζωής.

 

{Νεκταρία Σπυροπούλου}

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Τελετουργικό κοπής ενεργειακού λώρου για αρχάριους

Ασκείτε ενεργειακή υγιεινή κόβοντας ενεργειακούς λώρους ή κορδόνια. Συνειδητά και ασυνείδητα, εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε ενεργητικούς δεσμούς με τους άλλους. Ακριβώς από την εγγύτητα, τη

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα