Όταν το Ρέικι δεν είναι επιθυμητό

Πολλές φορές οι « μαθητές »

Στα σεμινάρια του Ρέικι μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους ότι πλέον θα μπορούν να βοηθήσουν μέλη της οικογένειας τους ή του κοντινού τους κύκλου και αναρωτιούνται πως μπορούν να πείσουν κάποιον όταν δεν ενδιαφέρεται να λάβει μια θεραπεία Ρέικι.

Όταν πιστεύουμε ότι κάτι θα ωφελήσει κάποιον που είναι ένα αγαπημένο μας πρόσωπο και επιθυμούμε να το βοηθήσουμε, με οποιοδήποτε τρόπο, έχουμε την τάση να προσπαθούμε να ωθήσουμε αυτό που πιστεύουμε.
Στο οικογενειακό μας περιβάλλον και στους φίλους μας, αντιμετωπίζουμε την μεγαλύτερη αντίσταση και αυτή η επιθετική τους στάση για τα δικά μας πιστεύω δεν βοηθά πραγματικά.
Αυτό που μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση αυτή είναι να προσέχουμε τον τρόπο που μιλάμε για το Ρέικι.

Χρειάζεται να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερη ορολογία και να εκφραζόμαστε με τρόπο ώστε να μπορούν να καταλάβουν το Ρείκι σύμφωνα με τις δικές τους πεποιθήσεις και έννοιες της πραγματικότητας.
Χρειάζεται να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται τον κόσμο και να χρησιμοποιήσουμε την κατανόηση τους για να μπορέσουμε να μεταδώσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας στο Ρέικι.

Το Ρέικι αναφέρεται συχνά νέα εποχή

Που διανύουμε με έναν πολύ «χνουδωτό» τρόπο και αυτό κάνει πολλούς να τρέχουν μίλια μακριά.
Δεν είναι εύκολο,αλλά αξίζει να αλλάξεις και να εξασκηθείς στο να μιλάς για το Ρέικι με διαφορετικούς τρόπους,ανάλογα με το ποιος ακούει.
Μην γίνεσαι υπεραναλυτικός,ούτε πιεστικός και το σημαντικότερο μην τάζεις πράγματα σύμφωνα με τις δικές σου προσδοκίες ή τις προσδοκίες του άλλου.

Απλά μπορείς να λες:

« Ότι αυτό που είναι να λάβεις θα το λάβεις και ότι το Ρέικι θα οδηγήσει την θεραπεία από μόνο του».
Δεν χρειάζεται να αναφέρεσαι για τον τρόπο που καθοδηγούμαστε σε μια θεραπεία Ρέικι,ειδικά όταν αυτός που έχουμε απέναντι μας είναι λίγο δύσκαμπτος.
Aν δεχτεί τελικά στο να λάβει μια θεραπεία,αφήστε τον να βιώσει από μόνος του όλη τη συνεδρία και στο τέλος να μιλήσει ο ίδιος για την εμπειρία του και το πώς βίωσε όλη την διαδικασία.
Εκεί θα είστε σε θέση να λύσετε τις απορίες του, ανάλογα με το τι θα σας πει και το πώς το έχει βιώσει.

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας για να διαδώσετε το Ρέικι με τον κατάλληλο τρόπο, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που απλά δεν ενδιαφέρονται και αυτό είναι εντάξει.
Απλά αφήστε τους να επιλέξουν εκείνοι.
Όσο βλέπουν την δικιά σας αλλαγή μέσα από το Ρέικι,υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να το ζητήσουν κάποια στιγμή οι ίδιοι και να το δοκιμάσουν.
Ο καθένας μας αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του.
Δείτε εσείς με μια καλή ματιά τον εαυτό σας και συλλογιστείτε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους προσφέρετε το Ρέικι ή οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

Γιατί απογοητεύεστε όταν οι άνθρωποι αρνούνται να λάβουν το Ρέικι;

Θέλετε να λάβετε αναγνώριση;
Θέλετε επιβεβαίωση για αυτό που ασκείτε;
Προσπαθείτε να αλλάξετε πραγματικά τα άτομα στον κύκλο σας γιατί πιστεύετε τι είναι καλύτερο για εκείνους;;
Προβάλλετε τα δικά σας ζητήματα και πεποιθήσεις στους άλλους ως αντανάκλαση του ίδιου σας του εαυτού;
Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και με τα κίνητρά σας.
Ποτέ μα ποτέ μην πιέζετε κανέναν να λάβει μια θεραπεία ή διδασκαλία του Ρέικι.

Ο καθένας έχει τον δικό του χρόνο και τον δικό του χώρο για να δεχτεί κάτι νέο στη ζωή του και μάλιστα άγνωστο για αυτόν ως εκείνη την στιγμή.
Αφήστε τους ανθρώπους να έρθουν σε σας οι ίδιοι για θεραπεία, σεβαστείτε την ελεύθερη βούλησή τους.
Όπως και οι γιατροί, δεν προσπαθούν να πείσουν τους φίλους ή την οικογένεια τους να κλείσουν ένα ραντεβού μαζί τους,για μια εξέταση,το ίδιο είναι και με το Ρέικι και οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

Εάν κάποιος νιώσει εναρμόνιση και εμπιστοσύνη μαζί σας και αυτό που έχετε να προσφέρετε, ο συγχρονισμός αυτός θα τον τραβήξει να προχωρήσει στην όποια θεραπεία μαζί σας και αυτό είναι που κάνει τη θεραπεία να φαίνεται μαγική.
Οι συναντήσεις αυτές σχεδόν ποτέ, δεν προκύπτουν από την προσπάθεια στο να αναγκάσει κάτι να συμβεί απλά γιατί πρέπει να συμβεί.
Συμβαίνει αυτόματα,οπότε αφήστε την επιθυμία να πείσετε όλους γύρω σας ντε και καλά να δοκιμάσουν το Ρέικι.
Αφήστε το ίδιο το Ρέικι να μιλήσει μόνο του μέσα από εσάς.

Το να είσαι εσύ ένα ζωντανό παράδειγμα είναι πάντα καλύτερο από το κάνεις συνεχώς κήρυγμα για να πείσεις τους άλλους.
Εάν έχετε βιώσει μια εκπληκτική μεταμόρφωση στη ζωή σας μέσω του Ρέικι, αντί να προσπαθείτε τόσο σκληρά να προσελκύσετε άλλους στο δικό σας μονοπάτι, εξασκηθείτε στο να είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχει κάνει το Ρέικι για εσάς και εκτιμήστε με ευγνωμοσύνη τη θετική επίδραση της δικής σας σύνδεσης στο Ρέικι.

Αφήστε την καθημερινή σας επαφή με το Ρέικι να αποτελεί απόδειξη των πλεονεκτημάτων του.
Όσοι γύρω σας βλέπουν και παρατηρούν ότι είστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι πια με την ζωή σας,τότε όπως είπα και παραπάνω θα γίνουν πιο διατεθειμένοι και περίεργοι, να σας ρωτήσουν οι ίδιοι για το Ρέικι.
Αυτό και μόνο θα ήταν ένα τέλειο άνοιγμα δρόμου για να παρουσιάσεις το Ρέικι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τρομάζει κανέναν και να γίνει πια αποδεκτό για τα άτομα που ενδιαφέρεσαι να βοηθήσεις.

 

 

{ Νεκταρία Σπυροπούλου }

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Προειδοποιητικά σημάδια ανεπίλυτου τραύματος – Αναγνώριση των αόρατων ουλών

Το τραύμα είναι μια βαθιά οδυνηρή εμπειρία που μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική ευεξία ενός ατόμου, ειδικά εάν πρόκειται για

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα