Californian massage – Άγγιγμα Καρδιάς

Το Californian massage

Ποιότητα επαφής, ενσωμάτωση του σώματος στο σύνολό του, αφύπνιση της ευαισθησίας, ιδού το καλιφορνέζικο μασάζ.
Χαρακτηρίζεται από μακρές, ρευστές και αρμονικές κινήσεις που σμιλεύουν και τυλίγουν το σώμα, σε διάφορους ρυθμούς και χρωματισμένο με ήχο και απαλότητα.
Η χρήση ελαίου υποστηρίζει την τέχνη της αφής και συνεισφέρει στην ρευστότητα του μασάζ.
Αυτό το μασάζ μπορεί επίσης να ανακαλέσει μνήμες από την ζεστή επαφή μητέρας με παιδί.
Για το άτομο που το δέχεται, είναι ένα άγγιγμα αγάπης και αναγνώρισης που μιλάει τόσο στο φυσικό σώμα όσο και στο ενεργειακό, συναισθηματικό, πνευματικό και ψυχικό σώμα.

 Η προέλευσή του

Στις αρχές του 1970 γεννήθηκε το καλιφορνέζικο μασάζ: στα πλαίσια των ομάδων ψυχοθεραπείας στο κέντρο Esalen, στο Big Sur, στην Καλιφόρνια όπου μέσα από την αναζήτηση αληθινών σχέσεων, η έκφραση των συναισθημάτων και η προσωπική ανάπτυξη, οι συμμετέχοντες έζησαν δυνατά και μερικές φορές οδυνηρά συναισθήματα.
Με θάρρος εξέθεταν, αποκάλυπταν στενές πτυχές της προσωπικότητάς τους και ζούσαν μεγάλες στιγμές ευπάθειας.
Έτσι, από όλες αυτές τις στοργικές και αφηρημένες ανταλλαγές προέκυψε αυτό που επρόκειτο να γίνει το καλιφορνέζικο μασάζ.
Η Margareth Elke, οπαδός του σουηδικού μασάζ, γεμάτη ενθουσιασμό από την απαλότητα του μασάζ Esalen, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό, από ό,τι εξασκούσε ήδη, στην κωδικοποίηση, τη δομή και τη διδασκαλία με επαγγελματικό τρόπο αυτό το νέο μασάζ, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Γαλλία.

 Τα οφέλη του

Τα οφέλη και είναι πολυάριθμα και ποικίλα.
Είναι ένα στήριγμα για τη σωματική, νευρική, συναισθηματική, ψυχική και πνευματική ευεξία και συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση:

 • Επιστροφή στη νευρική ισορροπία λόγω της επίδρασης κατευνασμού, που προκαλείται από τη διέγερση πολλών νευρικών τερματισμών κατά την εφαρμογή των κινήσεων.
 • Ένα ψυχολογικό αποτέλεσμα που οδηγεί στην άνθηση του ατόμου, προνόμιο καλύτερης δόμησης της προσωπικότητας, καλύτερη αντίληψη του σωματικού του διαγράμματος και αύξηση της προσωπικής του εκτίμησης και ανάληψης ευθύνης.
      • Μια σύνδεση με την εσωτερική του πηγή, με το άκουσμα των μηνυμάτων που του προσφέρει το σώμα του σε αυτόν τον χώρο εξωτερίκευσης.

  • Η ακεραιότητα του επαγγελματία παίζει πρωταρχικό ρόλο εδώ.
   Με τη μέτρηση της απλότητάς του, του σεβασμού του, της αυθεντικότητάς του, της αγάπης του και της πίστης του στον άλλον, θα μπορέσει να φτάσει και να υποστηρίξει την ανάδυση μιας αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

  Μέσα από αυτό το καταπληκτικό εσωτερικό ταξίδι

  Το άτομο μπορεί να έρθει σε επαφή με νεκρωμένα μέρη του σώματός του, ένα συναίσθημα κρυμμένο πίσω από ένα τέντωμα ή απλά την θεϊκή του ουσία.
  Αυτό το μασάζ είναι φτιαγμένο με βάση την απόλυτη αποδοχή όπου όλα εναρμονίζονται με την στιγμή που περνά.
  Είναι αυτή η ολότητα που δίνει το χρώμα που είναι τόσο χαρακτηριστικό του Californian massage.

  Αποδιοργανωμένοι, αποκεντρωμένοι, νευρικοί ή αγχωμένοι άνθρωποι μπορεί να το βρουν ευεργετικό να δοκιμάσουν αυτό το μασάζ γιατί επιτρέπει μια επιστροφή στον εαυτό μας, μια απαλή στιγμή παράδοσης στην εσωτερική σιωπή.
  Για ανθρώπους που ζουν μεγάλες αλλαγές στο σώμα τους (μωρά, παιδιά, έφηβοι, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένες, αδυνάτισμα, κ.τ.λ), αυτή η προσέγγιση θα τους δώσει την ικανότητα να συνειδητοποιήσουν και να ενσωματώσει την αλλαγή αρμονικά.

  Άνθρωποι σε θεραπεία ή εκείνοι που έχουν βιώσει τραυματισμούς όπως σεξουαλική κακοποίηση ή σωματική ή προφορική βία, κτλ θα βρουν εδώ ένα καλό συμπλήρωμα στα βήματά τους.
  Με την αφύπνιση της σωματικής μνήμης, θα μπορούν να κάνουν ουσιώδεις αφυπνίσεις, δημιουργώντας τον αναγκαίο χώρο για την κάθαρση των συναισθημάτων, τα οποία είναι φυλακισμένα από την πανοπλία του σώματος.
  Θα μπορούν με αυτό τον τρόπο να ενοποιήσει την σωματική και ψυχολογική πλευρά της ζωής τους.

  Το μασάζ γίνεται ενδόμυχη επικοινωνία, μη λεκτική ψυχοθεραπεία.
  Τα χέρια οδηγούν το μασάζ.
  Τα χέρια γνωρίζουν.
  Τα χέρια καταλαβαίνουν.
  Τα χέρια ενεργούν αυτόματα, αυθόρμητα, βιωματικά, χωρίς νοητικές παρεμβολές.
  Σιωπή με σιωπή, ενέργεια με ενέργεια, ζωή με ζωή.
  Χορός μυστικός αγαπητικός, ενωτικός, αποκαλυπτικός,θεραπευτικός,πάνω στο σώμα.

   

            {Νεκταρία Σπυροπούλου}         

 

 

 • Νεκταρία Σπυροπούλου
  Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
  Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
  Κιν: 6987196691
  Email: info@harmonyspiritualhealing

Το εγώ είναι το ασφαλές σας σπίτι, η ψυχή είναι ο απέραντος χώρος έξω από αυτό

“Δεν εγκαταλείπετε την προ­σκόλληση έτσι ώστε να σας συμβεί κάτι καλό. Την εγκαταλεί­πετε έτσι ώστε το καλύτερο κομμάτι σας, η ψυχή σας, να μπορέσει να ενωθεί

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα