Nα είσαι αλχημιστής

Επεμβαίνουμε συνεχώς σε μια θάλασσα αόρατης και ορατής ενέργειας, είμαστε συνδημιουργοί αυτού του ενεργητικού χορού, ωστόσο, αν κοιμόμαστε στο ρόλο μας, το ίδιο κοιμάται και ο εσωτερικός μας αλχημιστής.
Όταν αρχίζει το ξύπνημα της συνείδησης, ο αλχημιστής αρχίζει να ξυπνά. 

Το να έχουμε επίγνωση αυτών των ικανοτήτων και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις πράξεις μας, μας δίνει αυτή την ενδυνάμωση της αυτοπραγμάτωσης μας.

Όταν ο αλχημιστής ξυπνήσει

Όταν ένας αλχημιστής ξυπνά, σιγά σιγά όλες οι ενεργητικές και παθητικές παρεμβάσεις του συνειδητοποιούν τη συν δημιουργική του δύναμη.
Ένας αλχημιστής είναι υπηρέτης του φωτός, γιατί το να φτάσουμε στην αληθινή αλχημεία συνεπάγεται την αποκήρυξη των εγωισμών μας και την υπηρεσία του μεγάλου πνεύματος, επειδή ο αλχημιστής έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι είναι αγάπη, και επομένως δεν θα συμμετάσχει σε διαδικασίες απογυμνωμένες από αυτή τη συνείδηση.

Ο Αλχημιστής στη Δημιουργία

Ο Θεός έχει τοποθετήσει μέσα μας μερικά πολύτιμα πετράδια που είναι μοναδικά και ανεπανάληπτα, η αποστολή μας είναι να τα δίνουμε στη ζωή.
Ο αλχημιστής μοιράζεται τα φυσικά του χαρίσματα, αυτό που τον κάνει να νιώθει γεμάτος υπηρεσία και μάθηση.
Αυτές οι πράξεις τον τοποθετούν στο παρόν του, όπου ο χρόνος θα αρχίσει να είναι ένα άπειρο σημείο αντί για μια γραμμή, και το μυαλό εστιάζει σαν ακτίνα λέιζερ.

Ο αλχημιστής θυμήθηκε ότι οι αναζητήσεις του τον άφησαν ελεύθερο.
Όταν επανασυνδεθεί με τη φυσική, έμφυτη σοφία του, αρχίζει να κάνει στο απόλυτο παρόν, και εκεί είναι αλχημιστής, γιατί χωρίς να το σκοπεύει, όλη η αγαπητή ενέργεια του σύμπαντος θα εκδηλωθεί μέσω αυτού, από την καρδιά του και χωρίς να το παρατηρεί, η πιο αγνή μαγεία θα ενσαρκωθεί.

Το να δίνουμε τον εαυτό μας στη ροή της ζωής μας, τοποθετεί φυσικά στις αποστολές μας και υπάρχει χαρά και εκπλήρωση, γιατί θα νιώσεις ότι είσαι εκεί που πρέπει να είσαι, κάνοντας αυτό που πρέπει να κάνεις και όλο το σύμπαν θα είναι ευτυχισμένο.

Ο Αλχημιστής στον Λόγο

Ένας αλχημιστής έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι η λέξη είναι ενέργεια, η ενέργεια της δημιουργίας, η πνοή της ζωής.
Η λέξη ορίζει την ύπαρξή μας, επομένως ο αλχημιστής γνωρίζει ότι χρησιμοποιώντας τη, στέλνει συνεχώς γεωμετρίες, χρώματα και δονήσεις στον ενεργητικό χορό της ζωής που θα συνδημιουργήσει σε αυτή τη συνείδηση.

Ο αλχημιστής είναι η φωνή της εσωτερικής του ύπαρξης, η φωνή της μίας καρδιάς.
Ο αλχημιστής παραδίδει κάθε του λέξη με την καρδιά, το μυαλό μόνο τις διατάζει.
Θα είναι γεωμετρίες, δονήσεις και χρώματα με πλήρη επίγνωση, τα έχει αντλήσει από το αγνό εσωτερικό του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις τα λόγια δίνονται, δεν υπάρχουν λόγοι, δεν υπάρχουν εγωισμοί, είναι η φωνή του εσωτερικού στην υπηρεσία του μεγάλου πνεύματος.
Τότε η λέξη θα έχει πλήρη επίγνωση του εαυτού της, θα είναι ζωντανή και θα είναι σπόροι φωτός.

Ο αλχημιστής ξέρει ότι η σιωπή είναι μέρος της λέξης, και ότι πολλά λέγονται μέσω αυτής.
Ανοίγοντας την καρδιά και γνωρίζοντας πώς να ακούς με αυτήν, αναπτύσσει το κανάλι της διαίσθησης.

Εξασκηθείτε στη σιωπή, κάντε μια παύση και αφήστε τις λέξεις να σας παραδοθούν, θα είστε ένα κανάλι συνείδησης και το σύμπαν θα είναι χαρούμενο.

Ο Αλχημιστής στη σκέψη

Ο αλχημιστής γνωρίζει ότι η σκέψη ταξιδεύει απαλλαγμένη από τη διάσταση του χωροχρόνου, επομένως φέρει μεγάλη ευθύνη.
Γνωρίζει ότι είμαστε επιρρεπείς στο να κάνουμε κάθε είδους σκέψεις, λόγω μιας προηγούμενης εξημέρωσης που μας κάνει να δίνουμε υπερβολική προσοχή στο μυαλό και στους φόβους.
Γι’ αυτό επιλέγει να τα βλέπει με αποστασιοποίηση, σαν σύννεφα που περνούν, ενώ αδειάζει από κάθε τι περιττό στο μυαλό και την καρδιά του.

Αυτό είναι πιο εύκολο να είμαστε στις αποστολές μας.
Η σκέψη σταματά να είναι αυτή που σε ελέγχει, τώρα είναι απλώς μια ενέργεια που καθώς έρχεται, φεύγει, και δεν χρειάζεται να χωνευτεί, θα επιλέξει μόνο αυτό που αντηχεί στην καρδιά.

Οι σκέψεις πλέον συνοδεύουν δημιουργικά, δεν ασφυκτιούν πια μόνο με αυτοκαταστροφικούς μηχανισμούς.
Ο αλχημιστής αφήνει τη σκέψη να εκδηλωθεί, και ανοίγει η πόρτα της σοφίας, που είναι η ένωση της ανθρώπινης γνώσης και της θείας γνώσης.

Παραδοθείτε στη δόνηση της ταπεινοφροσύνης, απελευθερωθείτε από την κρίση και η σκέψη σας θα είναι αυτή ενός αλχημιστή.

Ο Αλχημιστής στη ζωή

Κανένας έλεγχος.
Ο αλχημιστής ρέει, δεν ελέγχει, έχει αδελφοποιηθεί με τη ζωή και παραδίδεται σε εκείνο το ποτάμι να τον πάρει, κανείς δεν τον ξέρει καλύτερα από τη ζωή και ξέρει πού να τον πάει.
Ξέρει ότι είναι ευάλωτος, δεν είναι τέλειος και αυτό τον κάνει πολεμιστή του φωτός.

Προσευχή και τελετουργία

Ο αλχημιστής έχει ενεργοποιήσει το αόρατο επίπεδο στη ζωή του και ξέρει ότι η προσευχή και το τελετουργικό είναι ένα σημαντικό μέρος της πορείας του.
Η φυσική πνευματικότητα εκδηλώνεται αυθόρμητα, μιλώντας με τον ήλιο, τη μητέρα γη, τη σελήνη, τους πνευματικούς οδηγούς της, τα στοιχειακά, τα φυτά, τα ζώα και όλα όσα τον περιβάλλουν, είναι μια πράξη συνείδησης και ενότητας.

Για τον αλχημιστή, η τελετουργία συνεπάγεται με τιμή και ευγνωμοσύνη και επιτρέπει στα αιτήματα να προσαρμόζονται στην καρδιά του, ποτέ στο εγώ του.
Στην προσευχή παραδίδεται στη ζωή, στη θέληση του δημιουργού, έτσι η ζωή θα αντανακλά το δίκαιο μέτρο του και την εσωτερική του κατάσταση.
Η προσευχή είναι μια πύλη φωτός, ενεργοποίησης, επομένως ο αλχημιστής εργάζεται με τα τέσσερα στοιχεία, και υιοθετεί μια κατάλληλη στάση στην οποία ενεργοποιούνται οι κώδικες φωτός τους.
Η προσευχή υπάρχει και στο φαγητό, για ευγνωμοσύνη και να το ενεργοποιήσει.

Ανάψτε ένα κερί στον ιερό σας χώρο.
Κάντε την υλική σας προσφορά και επικοινωνήστε με τη θεότητα, το θείο, αυθόρμητα και φυσικά, χωρίς δόγματα, χωρίς θρησκεία, όπως ένα παιδί που μιλάει στον πατέρα/μητέρα του.

Συγχώρεση και Πίστη

Ο Αλχημιστής γνωρίζει για τις εσωτερικές και εξωτερικές ενεργειακές διεργασίες.
Ξέρει ότι η συγχώρεση είναι μια από τις πιο απελευθερωτικές πράξεις των δικών του δεσμών, έχει επιβεβαιώσει ότι αυτή η ενέργεια εκδηλώνεται από την καρδιά και επεκτείνεται άπειρα, καταλήγοντας να απελευθερώνει τα δικά του δεσμά.
Η συγχώρεση σε κάνει ένα με τη ζωή.

Ο αλχημιστής ξέρει ότι η πίστη είναι ο τρόπος ζωής του, δεν αποτίει φόρο τιμής στους φόβους του.
Ξέρει ότι η πίστη στη ζωή διευρύνει το αυρικό του πεδίο, όπως η αγάπη και η ταπεινοφροσύνη.

Γι’ αυτό εξασκηθείτε μέρα με τη μέρα, ώστε τα ενεργειακά σας κέντρα να είναι λαμπερά και ισορροπημένα και με αυτόν τον τρόπο η ζωή να σας φέρει ό,τι χρειάζεστε για να ανοίξετε το δρόμο σας.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα