Reiki και Θλίψη

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή

Που η Χριστική ενέργεια αναγεννιέται, πολλοί άνθρωποι, αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις μιας απώλειας με επακόλουθο την θλίψη.
Αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα θάνατο, διαζύγιο, μια μετακίνηση ή σε ένα χωρισμό από μια σημαντική σχέση ζωής , είτε φιλική, συντροφική , οικογενειακή κτλ.

Η θλίψη μπορεί να θεωρηθεί ως καθρέφτης με τον δικό της τρόπο, καθώς αντανακλά τη σχέση που μοιραστήκαμε με τους αγαπημένους μας.

Ενώ υπάρχουν κοινά στάδια που διατρέχουν τη διαδικασία της θλίψης, ο καθένας κάνει ξεχωριστά το δικό του ιερό ταξίδι μέσα από αυτήν, μέχρι να βγει νικητής.

Η απώλεια αγαπημένων είναι φυσικό μέρος του κύκλου ζωής.

Η θλίψη είναι η διαδικασία προσαρμογής σε μια νέα πραγματικότητα . Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση θλίψης, μπορεί να βιώσουμε πολύ βαθιά συναισθήματα που κυμαίνονται από σοκ, θυμό, θλίψη, σύγχυση.
Πόσο διαρκεί η θλίψη είναι διαφορετική για όλους. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι να επιτρέπουμε πλήρως στα συναισθήματά μας να κινηθούν μέσα από μας.

Η θλίψη κινείται μέσα από αυτά τα κύματα.
Ενώ όλοι βιώνουν διαφορετική απώλεια, αυτό που περνούν μπορεί να ταξινομηθεί ευρέως σε λίγα στάδια.Η πρώτη αντίδραση όταν κάποιος κινείται κοντά είναι άρνηση και απομόνωση .

Όταν η άρνηση αρχίζει να εξασθενεί, το πρόσωπο έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον βαθύ πόνο της προσωπικής απώλειας και ο θυμός μπορεί να εγκατασταθεί .

Σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν τον έλεγχο, οι άνθρωποι έρχονται συχνά σε μια φάση κατάθλιψης. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν όλα αυτά τα πράγματα ταυτόχρονα, να αφήσουν όλα αυτά τα συναισθήματα να τους συντρίψουν, να τους αποπροσανατολίσουν και να τους δημιουργήσουν μια διαρκή σύγχυση και μια παραίτηση από την ενεργή δράση.

Απελευθέρωση αρνητικών συναισθημάτων

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ρέικι είναι η ικανότητά του να καθαρίζει τη βαριά ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της θλίψης και την απελευθέρωση συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων. Αν ρωτήσεις κάποιον που έρχεται να κάνει μια θεραπεία ρέικι που νιώθει το μεγαλύτερο βάρος στο σώμα του θα σου απαντήσει, «στο στήθος μου, το νιώθω τόσο βαρύ που δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Για άλλους ανθρώπους αυτό μπορεί να εκτείνεται σε ολόκληρο το σώμα, με ένταση στους ώμους, το λαιμό, το στήθος ή στο ηλιακό πλέγμα.
Δουλεύοντας στο φυσικό σώμα καθώς και στα εξωτερικά στρώματα του ενεργειακού σώματος, το Reiki μπορεί να διευκολύνει την απαραίτητη ανακούφιση από αυτή την ένταση, τη θλίψη και τον πόνο.

Αποκοπή συναισθηματικών δεσμών

Όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση είτε συντροφική ή ερωτική, είτε οικογενειακή ή φιλική, είτε σε έναν χώρο εργασίας με τους συνεργάτες μας, οι ενέργειες αυτές αλληλεπιδρούν με τις δικές μας.
Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι συνδέσεις δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με αιθερικούς λώρους ή χορδές.

Αυτοί οι δεσμοί που μας συνδέουν με τους ανθρώπους αυτούς που μας συντροφεύουν ή μας περιτριγυρίζουν, χρειάζονται χρόνο για να διαλυθούν ή να αποκοπούν μετά από έναν αποχωρισμό ή χωρισμό.

Το Reiki μπορεί να βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε την ενέργεια του άλλου ατόμου από την δική μας, να θεραπεύσει το παρελθόν και να επιτύχει την διαδικασία επούλωσης των συναισθημάτων.
Θα επιτρέψει την εκκαθάριση οποιασδήποτε εκφρασμένης θλίψης από το περιβάλλον γύρω μας και θα βοηθήσει να μείνουμε συνδεδεμένοι με το κέντρο της ύπαρξής μας, με τον εαυτό μας.

Θα αυξήσει την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τους άλλους ανθρώπους γύρω μας ενισχύοντας την έκφραση μας και την αλήθειας μας, δίνοντας μας χώρο και συναισθηματική υποστήριξη.

Χαλάρωση του νου και των συναισθημάτων

Την στιγμή που το συναισθηματικό βάρος και η θλίψη απομακρύνονται από μέσα μας και από τα συναισθηματικά – νοητικά σώματα, αρχίζουμε πλέον και αναπνέουμε την ελαφρότητα όλου μας του είναι.
Επειδή το Reiki είναι η ζωτική δύναμη της ζωής, η οποία είναι ουσιαστικά η άνευ όρων αγάπη, ο δέκτης το βιώνει αυτό κατά την διάρκεια της θεραπείας με μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.

Δίνει μια τροφή στις σκέψεις του νου, που μπορεί να είναι μέσα από την διαδικασία της επανάληψης των αναμνήσεων από τα καλά χρόνια, μέχρι την συνειδητοποίηση, ώστε να ξεπεραστούν τα λάθη τους ή αυτό που πήγε στραβά, ώστε να αρχίσει η διαδικασία αποδοχής του εαυτού μέσα από την εσωτερική ηρεμία και την ανακούφιση από τις οδυνηρές σκέψεις.
Να αποκομίσει τα μαθήματα που πήρε και να τον βοηθήσει να θεραπευτεί συναισθηματικά.

Εξισορρόπηση των τσάκρα σας

Με την εξισορρόπηση των τσάκρα ή αλλιώς των ενεργειακών κέντρων, θα αποκασταθεί η ομοιόσταση.
Μετά από μία απώλεια και την θλίψη που βιώνει ο άνθρωπος, το σύστημα των ενεργειακών κέντρων χρειάζεται σοβαρά εξισορρόπηση, καθώς εμπλέκονται βαθιά στις σχέσεις μας.

Αναλύοντας το καθένα ξεχωριστά εμπλέκονται με:

️  7ο Τσάκρα

Σύνδεση με το σκοπό της ψυχής μας και με τον ανώτερο εαυτό μας. Πολλές φορές οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, μας φέρνουν τα καλύτερα μαθήματα ζωής και μας βοηθούν να αναπτυχθούμε και να είμαστε βαθιά συνδεδεμένοι με το σκοπό της ψυχής μας.

️  6ο Τσάκρα

Σύνδεση με τη διαίσθησή μας και το ένστικτό μας. Μετά από μια απώλεια,αμφιβάλλουμε συχνά για τη διαίσθησή μας και την ικανότητά μας να “βλέπουμε τα πράγματα καθαρά”.

️  5ο Τσάκρα

Το να εκφράζεσαι αληθινά και να επικοινωνείς, είναι ένα σημαντικό ζήτημα στις σχέσεις .
Τα περισσότερα πράγματα δεν ειπώθηκαν ποτέ.
Μετά από μια απώλεια, μετανιώνουμε πικρά για πράγματα και συναισθήματα που έπρεπε να είχαμε πει και να εκφράσει ή για πράγματα που είπαμε και αργότερα το μετανιώσαμε.

️  4ο Τσάκρα

Η καρδιά είναι η σύνδεσή μας με την παροχή και αποστολή αγάπης .
Μετά από μια απώλεια γίνεται εύθραυστη και διαλύεται μέσα στα κύματα αρνητικών συναισθημάτων και βουλιάζει μέσα στη δίνη της θλίψης.

Γίνεται ευάλωτη με αποτέλεσμα να κρατάει την ενέργεια του ανθρώπου, που είχαμε την απώλεια του. Πρέπει να θεραπεύσουμε τον πόνο να απελευθερώσουμε την ενέργεια του ατόμου και να επουλώσουμε το τραύμα.

️  3ο Τσάκρα

Το ηλιακό πλέγμα αντιπροσωπεύει την προσωπική μας δύναμη, η οποία μπορεί να αποδυναμωθεί μετά από μια απώλεια.
Νιώθουμε ανίσχυροι και αρχίζουμε την πάλη με τον εαυτό μας που φταίξαμε, τι κάναμε, γιατί το κάναμε και αρχίζουν οι τύψεις και οι ενοχές, ειδικά όταν η απώλεια είναι ένας θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου.
Χρειάζεται να ενδυναμωθεί και επανασυνδεθεί με την εσωτερική ισχύ της προσωπικής μας δύναμης.

️  2ο Τσάκρα

Η έδρα των σχέσεών μας, είναι ένα βασικό τσάκρα για εξισορρόπηση μετά από μια απώλεια. Είναι το τσάκρα που ρυθμίζει την κάθε σχέση μας, την δημιουργία μας, το πάθος και την σεξουαλική μας ζωή.

️  1ο Τσάκρα

Το ριζικό τσάκρα, είναι συνδεδεμένο με την αίσθηση της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης, του σπιτιού μας, της γείωσή μας. Μετά από μια απώλεια νιώθουμε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μας.

Nιώθουμε ανασφάλειες,  χάνουμε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους γύρω μας ακόμα και μέσα στην οικογένειά μας, νιώθουμε μετέωροι στο πουθενά και στο τίποτα.
Ένα βασικό τσάκρα επίσης που χρειάζεται ενδυνάμωση και εξισορρόπηση μετά από μια σημαντική απώλεια για εμάς.

 

Επιτρέποντας στην ενέργεια του Reiki να απελευθερώσει και να θεραπεύσει την θλίψη, ανοίγουμε τον εαυτό μας ώστε να βρούμε την ομορφιά μέσα από την κατάρρευση που βιώνουμε.

Μην ξεχνάμε ότι μέσα από μία κατάρρευση, εξασφαλίζουμε την δύναμη να κάνουμε εσωτερική διεργασία και να ζήσουμε στο “εδώ και τώρα” με καθαρή θεραπευμένη καρδιά .

 

{ Νεκταρία Σπυροπούλου }

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν:6987196691
Email:info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα