Tien Di Ren Ουρανός – Γη – Άνθρωπος

Οι τρεις αυτές έννοιες

 

Που σημαίνουν Tien = Ουρανός, Di = Γη, Ren = Άνθρωπος, συνιστούν τη λεγόμενη Κοσμική Τριάδα: τα τρία επίπεδα της Κοσμικής Τάξης.

Η τριαδικότητα της κοσμικής τάξης είναι μία από τις θεμελιώδεις αρχές στη μελέτη του Φενγκ Σούι.
Πολύ απλή στη σύλληψή της, αλλά παράλληλα περίπλοκη για τον αρχάριο, η ιδέα αυτή αποτελεί βασικό θεμέλιο όλων των συστημάτων.
Μας διδάσκει εν ολίγοις ότι τίποτα στο σύμπαν δεν είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο και ότι όλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους σε ένα συμπαντικό ιστό (βλ. «Θεωρία του Χάους» και το «Butterfly Effect»).

 

Tien 天 – Ουράνια Τύχη

 

Αυτό που κοινά αποκαλούμε πεπρωμένο και τύχη και που μας δίνεται την ώρα της γέννησής μας.
Το «άστρο» μας, ο εκ γενετής χαρακτήρας μας, οι γονείς μας και γενικότερα η οικογένειά μας, ο τόπος που γεννηθήκαμε (χώρα, μέρος κλπ.) είναι κάποια συστατικά της Ουράνιας Τύχης.
Ο άνθρωπος, εκ των πραγμάτων, δεν έχει δικαιοδοσία, αλλά ούτε και δυνατότητα να αλλάξει την ουράνια τύχη του, ούτε πριν ούτε μετά τη γέννησή του.
Δεν μπορούμε για παράδειγμα να αλλάξουμε τους γονείς μας ή να τροποποιήσουμε την ώρα ή τον τόπο που γεννηθήκαμε.

 

Ren 人 – Ανθρώπινη Τύχη

 

Ο χαρακτήρας μας, οι αρετές μας, οι ικανότητές μας, τα όρια και οι αντοχές μας.
Η καλλιέργεια και η μόρφωση, η εκπαίδευση και ο τρόπος σκέψης μας.
Οι πράξεις μας, οι αποφάσεις μας, η εργασία μας, η επιμονή και οι στόχοι μας, είναι κάποια από τα συστατικά της Ανθρώπινης Τύχης.
Εμείς επιλέγουμε τι θα κάνουμε στη ζωή μας, πώς θα το κάνουμε, ποια απόφαση θα πάρουμε, ποιες ευκαιρίες θα εκμεταλλευτούμε και ποιες όχι.
Όπως καταλαβαίνετε το κομμάτι αυτό είναι στα χέρια του κάθε ανθρώπου και ο καθένας μπορεί να έχει τον έλεγχο της τύχης αυτής.
Εντούτοις αυτό δεν είναι απόλυτο, γιατί σε αυτό το κομμάτι παρεμβαίνει η γήινη τύχη.

 

Di 地 – Γήινη Τύχη

 

Είναι η τύχη που μας επιφυλάσσει το άμεσο και έμμεσο ζωτικό περιβάλλον.
Από το μέρος που ζούμε (ευρύτερο γεωφυσικό και οικιστικό περιβάλλον), μέχρι το σπίτι που κατοικούμε και ο χώρος που εργαζόμαστε, για να μην πούμε το δωμάτιο που κοιμόμαστε και το σαλόνι που ξεκουραζόμαστε, έχουν μία ασυνείδητη σε μας πολλές φορές επιρροή, με εμφανή αποτελέσματα στη ζωή μας, την ευημερία μας και τις ευκαιρίες.
Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου ξυπνάμε καλοδιάθετοι, κάνουμε καλά τη δουλειά μας και αποδίδουμε σε όλες μας τις υποχρεώσεις, είμαστε υγιείς και έχουμε καθαρό μυαλό και που όλα αυτά επαναλαμβάνονται σε καθημερινή βάση, είναι αυτονόητο ότι το περιβάλλον αυτό μας υποστηρίζει και μας ενισχύει.
Σε αντίθετη περίπτωση η Ανθρώπινη Τύχη μας είναι δυσαρμονική και εκτός του ελέγχου μας και ακριβώς εδώ επεμβαίνει το Φενγκ Σούι, ώστε να επαναφέρει την ισορροπία και αρμονία στη ζωή μας.

 

 

Ανάμεσα στα τρία αυτά επίπεδα της ύπαρξής μας υπάρχει αλληλεξάρτηση.
Κανένα δεν είναι αυτόνομο και ανεξάρτητο από το άλλο.
Η συνεργασία και αλληλεπίδρασή τους δημιουργεί και διαμορφώνει τη ζωή μας.
Αν αυτή είναι ισορροπημένη και αρμονική εγγυάται και μία αντίστοιχης ποιότητας ζωή.
Γι αυτό δεν μπορούμε να παραβλέψουμε κανένα από αυτά τα τρία επίπεδα.

Έτσι όσοι πιστεύουν μόνο στην ουράνια τύχη τους είναι απλά μοιρολάτρες.
Όσοι στηρίζονται μόνο στην ανθρώπινη δύναμη και τις πράξεις τους τότε έχουν μόνο το 1/3 της ζωής στα χέρια τους.
Ο άνθρωπος βρίσκεται στη μέση αυτού του τρίπτυχου σάντουιτς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και έρμαιο των επιρροών.
Αν το καθένα αντιπροσωπεύει το 1/3 της ζωής μας (και της ευημερίας μας) επάνω στη γη σκεφτείτε πώς ο άνθρωπος μπορεί να ελέγχει τα 2/3, αν όχι το όλον.

Αφήνοντας κατά μέρος την ουράνια τύχη, που μπορεί να είναι ανέλεγκτη, αλλά όχι απρόβλεπτη, εφόσον ο άνθρωπος μπορεί να έχει γνώση γι αυτήν μέσα από την Δυτική Αστρολογία ή την Κινέζικη Αστρολογία (Ba Zi / 4 Pillars) και έτσι να είναι πιο συνειδητοποιημένος για τις επιλογές του και το χρόνο τους, σκεφτείτε ότι ο καθένας μας μπορεί μέσα από σωστές αποφάσεις και πράξεις να διαμορφώσει μία άνετη και ικανοποιητική ζωή.
Αλλά εφόσον το περιβάλλον επηρεάζει τις αποφάσεις και τις πράξεις μας, χρειαζόμαστε την επέμβαση του Φενγκ Σούι για να μειώσουμε τις αόρατες αρνητικές ενέργειες και να επωφεληθούμε από τις θετικές, που και αυτό εναπόκειται στη δική μας απόφαση.

Ο άνθρωπος μπορεί δηλαδή να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το Φενγκ Σούι για να ελέγχει τη Γήινη Τύχη του, ώστε να ενισχύει την Ανθρώπινη Τύχη του και να κάνει τις σωστές επιλογές στο σωστό χρόνο και στο σωστό τόπο, με τη βοήθεια της Ουράνιας Τύχης του.

Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σίγουροι ότι ελέγχουμε τη ζωή μας αν όχι 100%, τουλάχιστον 66,66%.

 

{astrofengshui.gr}              

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα