To Reiki δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη.

Για άλλη μια φορά θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι είναι το ρέικι και πώς λειτουργεί , ώστε η ιδέα της μαγείας να εξαφανιστεί για πάντα.

Τα σώματά μας είναι φτιαγμένα από πυκνή ύλη, αλλά η φυσική λέει ότι κάθε άτομο είναι κατά 99,9999% κενό χώρο, και τα υποατομικά σωματίδια που ορμούν μέσω αυτού του χώρου με την ταχύτητα του φωτός είναι στην πραγματικότητα δέσμες δονητικής ενέργειας.

Ολόκληρο το Σύμπαν, συμπεριλαμβανομένου του σώματός σας, είναι μια μη ουσία και, επιπλέον, μια σκεπτόμενη μη ουσία.
Το κενό μέσα σε κάθε άτομο πάλλεται με τη μορφή αόρατης νοημοσύνης.
Η ζωή προκύπτει όταν το DNA μεταφράζει την κωδικοποιημένη νοημοσύνη του στο ενεργό αντίστοιχο RNA, το οποίο με τη σειρά του εισέρχεται στο κύτταρο και περνά τα κομμάτια νοημοσύνης σε χιλιάδες ένζυμα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν το κομμάτι της νοημοσύνης για να παράγουν πρωτεΐνες.

Σε κάθε σημείο αυτής της ακολουθίας, η ενέργεια και οι πληροφορίες πρέπει να ανταλλάσσουν μεταξύ τους, διαφορετικά δεν θα υπάρχει ζωή.
Καθώς μεγαλώνουμε, η ροή αυτής της νοημοσύνης μειώνεται για διάφορους λόγους.
Αυτή η ηλικιακή φθορά θα ήταν αναπόφευκτη εάν ένα άτομο αποτελείται μόνο από ύλη, αλλά η εντροπία δεν επηρεάζει το μυαλό, το αόρατο μέρος του εαυτού μας δεν υπόκειται στον χρόνο.

Στην Ινδία, αυτή η ροή του μυαλού ονομάζεται πράνα και μπορεί να ελεγχθεί, να αυξηθεί ή να μειωθεί, να μετακινηθεί εμπρός και πίσω και να χειραγωγηθεί προκειμένου να διατηρηθεί το φυσικό σώμα νέο και υγιές».

Το Ρέικι είναι η στιγμή της ανταλλαγής πληροφοριών και ενέργειας.
Η μαγεία στο Ρέικι και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις υπάρχει για όσους δεν θέλουν να δουν και να καταλάβουν το αυτονόητο.

Το Ρέικι, η τεχνική τοποθέτησης των χεριών με την οποία πιστεύεται ότι είναι δυνατό να συλλάβει κανείς την ενέργεια του σύμπαντος και να τη μεταδώσει σε κάποιον, αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους επιστήμονες, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να μετρήσουν τα αποτελέσματά του.

Όμως, η εξέλιξη της τεχνολογίας και η πρόσφατη αφύπνιση της επιστημονικής κοινότητας σε μια ευρύτερη έννοια της υγείας, έχουν κάνει το ρέικι να κερδίσει την προσοχή των ερευνητών.

Ζωτικότητα

Είναι μια λέξη για την ενέργεια που όλοι θα θέλαμε να είχαμε περισσότερη.
Στον σημερινό κόσμο, περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας πιεζόμενοι χωρίς να σταματάμε να πάρουμε μια ανάσα.
Δοκιμάζουμε δίαιτα, άσκηση, διαλογισμό, πίνουμε πολύ καφέ, ακόμα και αναψυκτικά ή ενεργειακά ποτά μόνο και μόνο για να ανεβάσουμε τη ζωτική μας ενέργεια ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε κάθε νέα μέρα.
Πολλοί από εμάς συχνά καταλήγουμε να υποφέρουμε από διάφορες μορφές προβλημάτων ψυχικής υγείας ως αποτέλεσμα της εξαντλημένης ενέργειας της ζωής.
Το να αφιερώνουμε χρόνο για να καταπολεμήσουμε το στρες βοηθάμε να βελτιώσουμε την εξαντλημένη ζωτική μας ενέργεια.

Όταν καμία από τις προσπάθειές μας να αυξήσουμε την ενέργειά μας ή τη ζωτικότητά μας δεν είναι επιτυχής, είναι καιρός να κοιτάξουμε πέρα από τις συμβατικές μεθόδους αυτοθεραπείας.

Ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στο πώς η ενεργειακή ιατρική ή το Ρέικι μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ζωτικής ενέργειας της ζωτικής δύναμης.
Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά και να καταλάβουμε πού αποστραγγίζεται η ενέργειά μας.
Ίσως ξέρετε τι είναι αυτό που εξαντλεί την ενέργειά σας.
Ίσως υποψιάζεστε ότι ένα συγκεκριμένο περιστατικό (εργασία) ή σχέση (οικογένεια) είναι αυτό που προκαλεί αυτή την αποστράγγιση, ωστόσο δεν είστε σε θέση να το διορθώσετε απλώς αφαιρώντας το από τη ζωή σας.

Οι πρακτικές ενεργειακής ιατρικής όπως το Ρέικι, συνεργάζονται με τα ενεργειακά κέντρα του σώματος που παίζουν μεγάλο ρόλο στο να μας βοηθήσουν να αποκαταστήσουμε τη ζωτικότητα.

Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να τρέχουμε που συχνά δεν παρατηρούμε καν την εξαντλημένη ζωτικότητά μας μέχρι να νιώσουμε την κούραση και τη δυσαρέσκεια με τη συνολική σωματική και ψυχική μας υγεία.

Η ζωτικότητά μας συνδέεται άμεσα με το ενδοκρινικό σύστημα που συνδέεται άμεσα με το ενεργειακό σώμα.
Τα επίπεδα σωματικής μας ενέργειας συνδέονται επίσης άμεσα με την ψυχική μας υγεία.
Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς κάποιες μέρες είστε έτοιμοι να κατακτήσετε τον κόσμο και άλλες μέρες θέλετε απλώς να συρθείτε ξανά στο κρεβάτι και να αποκλείσετε τον ίδιο κόσμο που θέλατε να κατακτήσετε χθες;
Προσέξατε την ψυχική σας υγεία εκείνη την ημέρα;
Παρατηρήσατε ότι παρόλο που ξέρατε ότι είχατε μια μεγάλη λίστα με πράγματα να κάνετε, η συναισθηματική σας υγεία σας τραβούσε ξανά στο κρεβάτι ή στον καναπέ;
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι μέρες συναισθηματικής ή ψυχικής υγείας φαίνεται να είναι περισσότερο ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός στην κοινωνία μας;

Το ενεργειακό έργο που εκτελείται κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Ρέικι βοηθά συγκεκριμένα στην εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων του τσάκρα και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφέρουμε αυτή την επιθυμητή ζωτικότητα στη ζωή μας εξισορροπώντας τις σωματικές και πνευματικές μας ενέργειες.

Για να εκφράσουμε εν συντομία, τα ενεργειακά μας κέντρα του τσάκρα είναι όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους και λειτουργούν μαζί από κάτω προς τα πάνω.

Όταν αισθανόμαστε σταθεροί ( ρίζα ), είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ( ιερό ).
Όταν μπορούμε να δημιουργήσουμε, νιώθουμε αυτοπεποίθηση ( ηλιακό πλέγμα ).
Όταν έχουμε αυτοπεποίθηση, η αγάπη και η αρμονία ρέουν εύκολα στη ζωή μας ( καρδιά ).
Όταν αφήνουμε την αγάπη να κυλήσει, μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να εκφραστούμε εύκολα ( λαιμός ), όταν η επικοινωνία μας ρέει εύκολα, η διαίσθησή μας είναι ξεκάθαρη
( το τρίτο μάτι) και όταν η διαίσθησή μας είναι ξεκάθαρη, νιώθουμε πιο θεϊκά συνδεδεμένοι ( στέμμα ).

Στο Ρέικι, η καρδιά είναι το μεγάλο σημείο ισορροπίας

Είναι υπεύθυνη για την εξισορρόπηση και την ενοποίηση όλων των άνω ενεργειακών κέντρων με τα κέντρα κατώτερης ενέργειας.
Η καρδιά είναι το διαισθητικό μας κέντρο και το «γνωστικό μας μέρος» και η δουλειά της στο ενεργειακό μας σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευημερία μας.

Η ανθρώπινη καρδιά έχει το μεγαλύτερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που εκτείνεται 7-12 πόδια από το σώμα σας, από πάνω σου, από κάτω σου, μπρος-πίσω και πλάι-πλάι.

Αυτοί που χρησιμοποιούν το Ρέικι για να βοηθήσουν τους άλλους δεν είναι ανώτεροι, ή πνευματικά καλύτεροι από τους άλλους.
Έχουν επιλέξει έναν δρόμο και είναι διαθέσιμοι στους άλλους, είναι ένα κανάλι και ένα εργαλείο που ανοίγει διάπλατα στην αγάπη και το μυστήριο είναι αυτό.
Η ενεργοποίηση του Ρέικι είναι μια ιεροτελεστία, η μελέτη των συμβόλων είναι διαλογισμός. Ευτυχώς το να αγαπάς και να βοηθάς τους άλλους υπερβαίνει κατά πολύ τους αναπόφευκτους περιορισμούς που έχει κάθε τελετουργία.
Όσοι επιλέγουν να βοηθήσουν να ανοίξουν και να μην κλείσουν, μοιράζονται την επιστήμη και τη συνείδηση και σταματούν να κρίνουν εάν οι άλλοι αξίζουν ή όχι να λαμβάνουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

 

Και θυμήσου!
H πρακτική στο Ρέικι, Δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη.
Η επιστήμη μιας αρμονικής και ισορροπημένης ζωής.

 

{Από Νεκταρία Σπυροπούλου}

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα